İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması hayata geçirildi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığı trafikte önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' uygulaması başlattı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor. Uygulama kapsamında, Ankara'da Türkan Yamantürk İlkokulu'nda program düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Valisi Vasip Şahin, projenin reklam yüzü Paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı ve öğrenciler katıldı. Bakanlar Soylu ve Selçuk ile beraberindekiler okulu ve okul bahçesinde yer alan İçişleri Bakanlığının Mobil Trafik Eğitim TIR'ını ziyaret etti.

'YAYALAR TRAFİKTE ÖNCELİKLİ KONUMA GELDİ'

 

Bakan Soylu, 2018'de yaya öncelikli trafik konusunda adımlar atmaya başladıklarını hatırlatarak, TBMM'de kanun çıkarıldığını söyledi. Soylu, "2018'de ülkemiz bir karar aldı ve 'artık bundan sonra bizim trafiğimizde yaya öncelikli olacak' dedi. Okul geçitleri, yaya geçitleri, trafik lambalarının olmadığı; ama levhaların olduğu, hastane geçitleri bütün bu alanların tamamında önceliği yaya veren bir adımı millet olarak attık. Nasıl ambulans trafikte öncelikliyse yayalar da artık Türkiye'de trafikte öncelikli bir konuma geldi" dedi.

31.03.2021 131

31-03-202131-03-2021